Luisteropleiding

We bieden in de Luister(coach)opleiding een unieke opleiding waarin je leert in de hectiek van alledag te luisteren naar jezelf en anderen. Elke dag krijg je te maken met luisteren en de Luisteropleiding geeft je tools in handen, waarbij je innerlijk in balans blijft en ieders authentieke unieke beleving eert en bevrijdt. Mocht je vragen hebben, opties willen verkennen of onze aanbod willen uitproberen, twijfel niet om contact op te nemen.

Krijg het Luisteren ZELF in je vingers

We leven in een nieuwe tijd, in een samenleving waarin ups en downs zich sneller afwisselen. Het oude beeld van de psycholoog of coach als authoriteit in zelfontwikkeling verandert. Een theorie of schema als bepalend uitgangspunt verdwijnt, terwijl coaching waarin je zelf de sleutel in handen hebt om innerlijk gezond te blijven groeit.

In de Luisteropleiding ontdek je hoe luisteren een kanaal is, waarlangs ieder op zijn/haar eigen manier betekenis geeft aan wat er in zichzelf gebeurt. Luisteren dwingt je niet in een vorm, overlaadt je niet met kennis, maar laat zien hoe je een diepere impact aan je werk/coaching kunt geven door ‘simpelweg’ te luisteren. Vaak horen we dat deze opleiding zó treffend verwoord is, vernieuwend is en er veel rust in klinkt.

Hoe We Opleiden

Innerlijk Leiderschap

De Luister(coach)opleiding is ontworpen om jezelf en anderen te leren navigeren door de ups en downs, wel’s of niet’s van het leven heen, waarbij je eer doet aan unieke authenticiteit. We voorzien in een geaarde, oprichtende luistersupport, zodat je ontdekt hoe je een comfortabel en veilig een baken kunt zijn voor jezelf en anderen.

Het Proces van Evenwicht

De Luister(coach)opleiding leert je hoe noodzakelijk het is om ruimte te maken voor jouw beleving, jouw struggles en diepe vragen over het leven. Met deze issues verken je hoe luisteren evenwicht brengt, betekenis geeft en evenwicht bevrijdt, waarbij alles draait om jouw authenticiteit leven. 

Verbetering van levensmagie 

De Luister(coach)opleiding verbetert de levensmagie in je leven, door het aanboren van jouw innerlijke wijsheid en aanspreken van intuïtie. Je krijgt zicht op nieuwe paden die nog nooit iemand bewandeld heeft en jij nu wel doet. Niet zweverig, maar geaard, ondervindt je de ongekende levensmagie, die zelf je hoofd vertrouwt.

Veel Gestelde Vragen

Wat is een luisteropleiding?

De Luisteropleiding is ontworpen om jou het luisteren zelf onder de knie te laten krijgen. Je reist met zowel persoonlijke issues als casussen als leidraad langs de 7 luisterstappen van de Luisterboomⓒmethode en duikt diep in de alchemie, theorie en jezelf. Hierdoor kun je jouw Luisterkunde na de opleiding inzetten in jouw coachpraktijk of werksetting. De Luisteropleiding heeft tot doel jouw luisterkwaliteit te verbeteren en ervoor te zorgen dat jij vrij kunt luisteren, onafhankelijkheid van waar je Luisteren toepast.

Hoe weet ik of de Luisteropleiding nuttig voor mij is? 

Als je luisteren fascinerend vindt, luisteren ziet als een belangrijke tool voor (jouw) (coach)toekomst en jouw luisterkunde tot vakvrouw/vakman-status wil opheffen kan de Luisteropleiding nuttig zijn. Vergeleken met de Luisterreis bevat de Luisteropleiding omvangrijke achtergrondtheorie en alchemie. 

Hoe lang duurt de opleiding?

De Luisteropleiding duur zeven maanden, vol Luisterkunde en persoonlijke sessies om met vallen en opstaan te leren luisteren. Een warme groep mede-Luistercoaches werkt inspirerend om in je dagelijks leven te vertragen en luisteren vol in je leven/werk te integreren. We nemen je met veel plezier mee in al het moois dat luisteren met zich meebrengt, waarbij ook wij onze jouw pure zelf laat zien. Want onze visie is ‘als jij opent, opent dat de ander ook’.

Kan ik de opleiding aanpassen aan mijn persoonlijke behoefte? 

Absoluut. We geloven in persoonlijke luisterplannen. We werken nauw met je samen om een op maat luisterplan te maken, waartoe jij het meeste uit de Opleiding kunt halen. Maar we zien ook dat het leven vraagt om mee te gaan in deze luisterreis en te zien hoe bijzonder het is dat je jezelf herkend, stap voor stap, met elke module. Als feedback krijgen we vaak dat deze opleiding naadloos aansluit op het eigen proces en niet andersom.

Hoeveel tijd ben ik deze acht maanden bezig met de Luisteropleiding?  

Thuis-studie:
Maandelijks komt er een nieuwe online module van de succesvol gebleken LUISTERBOOM©methode van de Luisterschool, met daarin vele luistertechnieken, lichaamsoefeningen, praktische opdrachten en meditaties. Onbeperkt toegang.

1 x per maand groeps vraag & antwoord sessie via Zoom

2 x per maand een luister-inspiratie-app

LIVE-contact:

Maandelijks heb je een persoonlijke sessies van 1 a 1,5 uur om jouw eigen verwarringen diep te ontrafelen en jouw kracht en wijsheid terug te vinden, in de praktijk in Wageningen of online.

4 LIVE opleidingsdagen vol luisterpassie, real-life luisteroefeningen en meditaties.  

Wat als ik op dit moment burn-out ben of medische behandeling onderga? 

Terwijl onze Luistercoaches getraind zijn om een goede luisterbasis te geven, zijn ze geen medische professionals. Menig Luistercoachee’s met hoog-gevoeligheid of burn-out klachten heeft de opleiding als een cadeau ervaren, zo passend en resonerend, zeker als je het lastig vindt om uit het haasten van de maatschappij en het dagelijks leven te komen. In het geval van medische indicatie, nemen we, na goedkeuring van jou, contact op met jouw behandelaars voor medische assistentie. 

 Onze Luistercoaches:

Saskia Zwijnenburg

Ik hou ervan om mensen te leren luisteren die zich aangetrokken voelen tot de ogenschijnlijk stille kracht van Luisteren. Ze juist die luisterbedding te bieden waardoor stil staan en hun luistertalent erkennen een veilige, diepe en helende belevenis is. Mijn rustige aanwezigheid, luisterkunde en intuïtie zorgen ervoor dat jezelf oprichten als Luistervrouw/-man niet alleen veilig, maar ook enerverend, inzichtelijk en effectief is. Ik wil je graag helpen (opnieuw) verbinding te maken met de schoonheid van jouw Luisterkracht achter je barrières, of de gouden levendigheid die vaak verborgen ligt onder verwarring, pijn en beperkende overtuigingen.

Luisteropleiding 2024 -2025

Data:
Start dinsdag 17 september
Afronding april 2025

LIVE-dagen

dinsdag 17 september
dinsdag 26 november
dinsdag 10 februari
dinsdag 15 april

LIVE dagen: Zintre, Generaal Foulkesweg 37 in Wageningen
dinsdagen van 10.00 – 17.00 uur

Luistercusus voorjaar 2025 - online

Data: 
Start februari 2025

Plaats: online via ZOOM 
Tijd: 10.00 – 12.00 uur

Binnenkort meer over bekend

 

Neem Vandaag Nog Contact Met Ons Op Om Te Horen Hoe Wij Kunnen Voorzien In de Beste Luisteropleiding Voor Jou.

We begrijpen de unieke uitdagingen die luisteren naar jezelf en anderen met zich meebrengt, daarom zijn we toegewijd aan een op maat- Luisteraanbod, aangepast aan jouw individuele behoefte.

Home
Over
Aanbod
Contact
Hoe We Luisteren
FAQ
Copyright © 2024 Luisterschool. All Rights Reserved.